Ове године се обележава 70 година од објављивања незаборавног дела Бранка Ћопића „Јежева кућица“. У месној библиотеци „Бранко Ћопић“ одржана је радионица интерактивног читања управо „Јежеве кућице“. Учествовали су ученици четвртог разреда ОШ „Славко Родић“ са учитељицом Вањом Мирчетом и школском библиотекарком Мирјаном Танацков. Модератор радионице је књижничарка Зорица Јовић.
Порука „Јежеве кућице“, иако увек актуална, данас  постаје још актуалнија, а Јежурка Јежић нас подсећа на вредности које смо данас склони заборавити.

Какав год његов дом био и што год о њему други мислили – Јежуркин је дом његов простор слободе (Кућицо драга, слободо моја!), место где је он свој на своме, без бриге и страха, и не продаје се ни за шта.  Ово дело носи једноставну и јасну поуку како  треба волети и чувати споствени дом. Главни јунак се бори за себе и своје ставове – чак и када му се други ликови ругају, он  непоколебљиво брани свој дом. Због занимљиве и динамичне приче, „Јежева кућица“ спада у дела која остају упамћена током целога живота, а Ћопићеви се стихови често цитирају и лако препознају.

Бранко Ћопић (1915 – 1984) својим се специфичним хумором издвајао од других дечјих писаца својега доба, а живом је маштом малишанима настојао приказати животне вредности на разумљив начин.