Манифестација „Дан Раше Попова“ одржана је други пут у Мокрину, родном месту познатог књижевника, публицисте и новинара Раше Попова, који је са поносом истицао да је родом из Мокрина. У галерији Дома културе одржао  се округли сто „Раша Попов“, где је заједно са гостима манифестације, писцима и пријатељима уприличено  сећање на Рашу Попова кроз поезију, цитате и анегдоте. У оквиру манифестације додељене су награде најбољим радовима на литерарном конкурсу „Шешир чика Раше“.  На литерани конкорс за децу „Шешир чика Раше“ пристигло је више од 300 радова из четири државе.

У овогодишњем програму, на варошком тргу, поред деце којима је и манифестација и посвећена, учествују Тоде Николетић, Бранимир Росић, Душан Поп Ђурђев, Јован Јоца Адамов, Љубивоје Ршумовић, Бранко Стевановић и Горан Новаков. Овогодишњи добитник награде “Раша Попов“ за изузетан допринос у стваралаштву за децу је Љубивоје Ршумовић, иначе вишедеценијски сарадник Раше Попова у многим емисијама.

Организатор манифестације је Месна заједница Мокрин у сарадњи са месном библиотеком „Мирослав Антић“, а покровитељи су Покрајински секретаријат за привреду и туризам и Град Кикинда.