На дан када је пре 33 године преминуо српски песник, новинар, сликар и филмски редитељ, на Варошком тргу у Мокрину одржан је традиционални Меморијал „Мирослав Антић“. Манифестацију је организовала Месна заједница Мокрину у сарадњи са месном библиотеком „Мирослав Антић“, а покровитељи догађаја су локална самоуправа и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.  У овогодишњем програму учествовали су глумци Војислав Воја Брајовић, Миодраг Петровић, Милица Зарић, Светозар Цветковић, Милица Михајловић, Јелена Ђокић и Маја Шуша, певачица Тања Јовићевић, писац Божо

Копривица, познато ТВ лице Бора Отић, уредник, књижевни критичар и преводилац Иван Радосављевић и Тамбурашкии оркестар „Мокас“.

Слоган 34. Меморијала био је „Хтео бих да полупам један мит у парампарчад“, реченица којом почиње Антићев запис о сусрету са Жаком Превером:

–Овогодишњи Меморијал посвећен је побуњеном Антићу који, као и сви писци разбија митове да би их створио. Писац увек прво мора да сруши и гради мит о самом себи, а ми вечерас поручавамо како је он разбијао сварност, како је критиковао политичаре, и како се односио према својим филмовима који су припадали „црном таласу“ – рекао је књижевник Мића Вујичић, сценариста манифестације Мемориајл „Мирослав Антић“.

Мирослав Мика Антић рођен је 1932. године у Мокрину, школовао се у Кикинди, Панчеву и Београду. Осим писања бавио се и сликарством, новинарством и филмом. Добитник је многобројних признања међу којима су награда Стеријиног позорја, награда за животно дело за поезију за децу, Невенова награда и Златна арена за филмски сценарио. Преминуо је на 24. јуна 1986. године у Новом Саду.